Nassaukade Rijswijk ‘Hoornstaete’
ontwerp 2015, realisatie 2017

In opdracht van De Maese Projecten BV is kantoorgebouw ‘Hoornbrug’ aan de Nassaukade 1 te Rijswijk getransformeerd naar een woongebouw met 25 appartementen van 64 tot 159 vierkante meter. Alle appartementen zijn voorzien van een ruim balkon of terras en een separate berging en parkeergelegenheid in de kelder.

Het gebouw ligt op een prachtige locatie aan de Vliet naast de Hoornbrug nabij het oude centrum van Rijswijk. De bestaande ronde grondvorm van het gebouw is aan de waterkant versterkt door sinusvormige, doorlopende balkons aan te brengen. De gevel aan de Vliet heeft een open, paviljoenachtig karakter gekregen. Op de bovenste verdieping is een penthouse toegevoegd aan het volume van de bestaande dakopbouw. Het penthouse is terugliggend geplaatst zodat het bestaande volume visueel intact blijft en een ruim dakterras ontstaat. Vanaf het gebouw hebben bewoners uitzicht op de Vliet en op de skyline van Den Haag.